Menu

Hrabalovská noc (26. 8. 2023)

Po roce opět v pivovaru v Dalešicích „zařval strýc Pepin“, jelikož se uskutečnila oblíbená akce s názvem „Hrabalovská noc“, která se konala v rámci projektu podpořeného z Fondů EHP a Norska. V tento den se návštěvníci již pravidelně na chvíli ocitnou v legendárním filmu Postřižiny, zejména díky hraným scénkám ztvárněným herci divadelního spolku D.U.S.O.T. při Sokolu Dalešice.

Úvodní scénka celé „postřižinské prohlídky“ s podtitulem „Pepin přijel na 14 dní“ se odehrávala v legendárním Modrém pokoji, následně návštěvníci prošli téměř celým areálem pivovaru. Na závěr nesměla chybět scénka, které se vždy všichni nemůžou dočkat a to, když Maryška přijíždí na nádvoří na kole s ostříhanými vlasy a dostane od Francina výprask pumpičkou.

Letos tuto akci navštívili i herečtí kolegové z Jaroměřického zámeckého divadla, kteří přijeli v kostýmech jako Rudolf Kristián Wrbna z Kounic a hraběnka Elvíra Bavorská (sestřenice královny Sisi) se svou družinou.Tentokrát navíc dorazili i takoví nadšenci Postřižin, co si sami zapůjčili kostýmy z Horáckého divadla v Jihlavě.

V rámci akce proběhlocelkem pěthraných prohlídeko počtu dvaceti návštěvníků. Zájem byl velmi vysoký, nádvoří pivovaruse v jednu chvíli dokonce celé zaplnilo, a tak poslední nejžádanější scénu mohlo vidět i více lidí. K příjemné atmosféře přispělo také počasí, které dovolilo hercům odehrát všechny scénky předtím, než se spustila průtrž mračen.